Mesej Presiden

Assalamu'alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

bergerak Maju

Saya bertuah kerana telah menyaksikan pertumbuhan Jamiyah Singapura dari hari merendah diri apabila Abu Bakar Maidin pertama mengambil alih kepimpinan pada tahun 1970-an dan dengan visi yang jelas dan semangat yang membara mendekati berkhidmat kepada masyarakat dan negara. sebagai Presiden, Saya berharap Jamiyah akan melonjak ke hadapan di dalam dan di bahagian depan International dengan sokongan padu yang berterusan rakan kongsi kami dan mengambil berat yang beriman kepada program dan inisiatif Jamiyah ini. Saya berdoa agar anda akan diberi ganjaran atas sumbangan anda terhadap masyarakat dan manusia.


sokongan kuat anda telah membolehkan kami untuk menggalakkan pembangunan pelbagai jenis pendidikan, perkhidmatan kebajikan dan kediaman seperti program Pendidikan Jamiyah yang pelbagai termasuk Tadika, pusat-pusat penjagaan anak dan penjagaan pelajar dan perkhidmatan, rumah kebajikan termasuk Home Jamiyah kanak-kanak untuk anak-anak yatim dan kanak-kanak yang kurang bernasib baik lain, Jamiyah Home for the Aged, Pusat Jagaan Jamiyah bagi mereka yang memerlukan penjagaan kejururawatan jangka panjang dan Rumah Halfway Jamiyah untuk memulihkan penagih.


Kami tetap komited untuk mengekalkan lama wujud kerjasama yang kami terima daripada ramai penyokong kami dan akan menggiatkan program-program kami dan terus dengan idea-idea inovatif untuk mencapai kecemerlangan dalam misi perkhidmatan komuniti kami. Oleh itu, pelbagai keseluruhan program-program baru sedang dalam perancangan untuk memenuhi keperluan masyarakat dan masyarakat.


Kami yakin dan memberi jaminan bahawa dengan sokongan yang berterusan daripada penderma yang murah hati dan mengambil berat, Jamiyah akan dapat melaksanakan projek-projek yang berbeza-beza untuk manfaat Komuniti, Negara dan Umat Manusia.


Wassalamu'alikum wr wb.

Dr Mohd Hasbi Abu Bakar
Presiden