Jamiyah Welfare Fund – Direct Debit Donor Programme (NDP)

Jamiyah Welfare Fund (JWF) telah ditubuhkan pada 2015. Ia telah diberikan IPC (Institusi watak Awam) status oleh Pesuruhjaya Badan Amal dengan UEN: T15CC00013G.

Untuk mengembangkan program dan perkhidmatan kebajikan, ia terlibat Salesworks Pte Ltd (dahulunya Appco Pte Ltd) pada bulan Disember 2017 untuk mengumpul dana di bawah model penjanaan dana muka-ke-muka. interaksi tersebut dengan bakal penderma membantu untuk menjelaskan kepelbagaian aktiviti yang JWF terlibat dalam setiap hari untuk membantu seksyen kurang bernasib baik yang masyarakat tanpa mengira kaum dan agama.

Soalan Lazim

Latar belakang Tabung Kebajikan Jamiyah

Tabung Kebajikan Jamiyah adalah sebuah badan amal dan IPC yang memenuhi keperluan sosial dan kebajikan masyarakat tanpa mengira bangsa dan agama. Ia menyajikan program dan perkhidmatan sosial dan kebajikan, termasuk berjalan rumah kebajikan seperti Rumah Jamiyah Kanak-kanak, Jamiyah Nursing Home, Jamiyah Home for the Aged, Jamiyah Halfway House, pusat pendidikan, pusat-pusat kaunseling, klinik perubatan dan guaman percuma, Bank Makanan, dan lain-lain.

Apakah itu Program Donor JWF Direct Debit? (NDP)

DDDP adalah program derma direka khas untuk orang ramai yang berminat untuk menyokong program JWF dan perkhidmatan.

Bagaimanakah JWF menggalakkan DDDP?

DDDP digalakkan bersemuka. Ia adalah satu kaedah yang mudah dan mesra memberi orang ramai peluang untuk mengetahui lebih lanjut mengenai waris JWF dan kerja-kerja kemasyarakatan. DDDP dipromosikan di pelbagai tempat yang merangkumi aktiviti, Pusat membeli-belah, lawatan bas dan MRT pertukaran dan rumah ke rumah di sekitar Singapura. Pendekatan ini muka-ke-muka juga menjadikannya lebih mudah bagi mereka yang tidak mempunyai peluang untuk menyumbang melalui h saluran lain untuk menyatakan sokongan mereka.

Mengapa tidak JWF menggunakan kakitangan sendiri atau sukarelawan untuk DDDP?

Oleh kerana kos untuk menubuhkan dan melatih pasukan yang besar dan menggunakan mereka pulau luas untuk berinteraksi dengan penderma adalah sangat tinggi. JWF telah bekerjasama dengan profesional penjanaan dana kumpulan Salesworks Pte Ltd (dahulunya Appco Pte Ltd) yang pakar dalam pemasaran muka-ke-muka. Salesworks Pte Ltd akan mewakili Tabung Kebajikan Jamiyah untuk mengumpul dana bagi benefisiari yang kurang bernasib baik dan miskin dari semua kaum dan agama di Singapura.

Bagaimana anda boleh yakin bahawa apabila orang yang tidak dikenali yang menghampiri anda di jalan untuk derma, ialah kakitangan Salesworks Pte Ltd?

Semua wakil-wakil Salesworks Pte Ltd akan memakai Tabung Kebajikan Jamiyah t-shirt pakaian, membawa lencana ID dan salinan Sijil Pengumpul 'Pihak Berkuasa (CCA) yang dikeluarkan oleh Majlis Perkhidmatan Masyarakat Kebangsaan (NCSS). Sijil ini adalah permit yang menyatakan nama dan kad pengenalan semua mengutip dana yang wakil-wakil JWF. Jika terdapat sebarang keraguan atau kebimbangan, JWF boleh dihubungi di 6323 2012 serta Salesworks Pte Ltd di 6557 0120 memberikan nama atau nombor ID badge penuh wakil yang anda ingin untuk mengesahkan.

Adakah semua wang yang pergi terus ke JWF?

Ya. 100% semua dana yang diperoleh pergi terus ke JWF. DDDP adalah cara yang selamat dan mudah untuk orang ramai untuk menderma kepada kami kerana kami hanya menerima transaksi kad kredit dan semua wang yang dikreditkan terus ke dalam akaun bank JWF. JWF membayar bayaran untuk kerja yang dilakukan oleh Salesworks Pte Ltd Setiap tahun, JWF memperuntukkan bajet untuk pelbagai aktiviti pengumpulan dana: acara-acara khas, Mailer langsung dan sebagainya. Ia adalah dari pra-diperuntukkan ini, bajet ketat diluluskan bahawa bayaran ini dibayar. Yuran ini terletak dalam garis panduan NCSS.

Bagaimana dana ini akan membantu JWF dalam menyediakan masyarakat yang kurang bernasib baik?

Dana yang diperoleh digunakan oleh JWF untuk operasi dan program untuk menyokong keluarga dan Penduduk yang kurang bernasib baik dan kurang bernasib baik di rumah-rumah. perkhidmatan seperti termasuk program yang memberi tumpuan kepada membantu golongan miskin dan miskin mendapatkan kembali pada kaki mereka, menyediakan bekalan makanan dan perkhidmatan kebajikan untuk manfaat masyarakat tanpa mengira bangsa dan agama.

Berapa bulanan, 6-derma bulanan atau tahunan?

sumbangan bulanan bermula dari S $ 58 sebulan (sahaja $1.93 Sehari) dan jumlah ini akan pergi jauh ke arah program-program kami untuk menyokong dan faedah kepada golongan miskin, keluarga miskin dan berpendapatan rendah.

Bolehkah saya membuat sumbangan satu kali? Bagaimana saya boleh membuat donstion satu masa?

Setiap sumbangan adalah penting bagi kita untuk meneruskan kerja-kerja kami dan menyediakan perkhidmatan kepada penerima manfaat kami pada kadar subsidi. pembiayaan konsisten diperlukan untuk mengekalkan inisiatif ini. Oleh itu, bawah DDDP kami menggalakkan penderma untuk membuat sumbangan berulang bahawa mereka selesa dengan. Jika penderma lebih suka untuk membuat sumbangan satu kali, kami sangat berbesar hati dan juga.

Sekiranya anda berminat untuk menderma secara sekali sahaja, anda boleh berbuat demikian dengan:

1) Membuat menderma secara dalam talian di sini

OR

2) Hantar kami cek dibayar kepada "Jamiyah Singapura" di alamat di bawah dengan nama dan nombor hubungan anda di belakang cek untuk memudahkan pemprosesan. Sebagai sumbangan ini adalah cukai boleh ditolak (250%), Kad Pengenalan / UEN diperlukan untuk layak. Anda tidak perlu untuk memasukkan derma dalam pengembalian cukai anda. Potongan ini akan secara automatik dimasukkan oleh IRAS dalam penilaian cukai anda.

Siapa yang boleh saya hubungi untuk maklumat lanjut?

E-mel Kami: info@jamiyah.org.sg

Hubungi kami: (65) 6323 2012

alamat: Jamiyah Headquarters

31 Lorong 12 Geylang

Singapura 399006